pondelok 28. februára 2011

Samsung Galaxy S II (Samsung i9100)

Základné parametre:

konštrukcia: klasická s dotykovým displejom,
OS: Android 2.3, TouchWiz 4.0,
procesor: dvojjadrový Orion, 1 GHz, Adreno 205,

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz + UMTS + HSDPA + HSUPA,
rozmery: hrúbka 125 x 66 x 8,49 mm,
hmotnosť: 116 gramov (zistená: ???),
displej: aktívny, dotykový (kapacitný), SuperAMOLED plus, 16 777 216 farieb, 480 x 800 b., uhlopriečka 4,3'', Gorilla Glass,
fotoaparát: 8 Mpix, LED blesk, autofókus, záznam videí (1080p),
pamäť: 1 GB RAM + 16 GB / 32 GB + microSDHC (do 32 GB),
správy: SMS, MMS, e-mail, RSS,
globálny prenos dát: GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do 24,4 Mbps), HSUPA (do 5,76 Mbps),
lokálny prenos dát: Bluetooth 3.0, kábel (microUSB), mass storage, Wi-Fi, DLNA, NFC,
hudba: MP3/AAC prehrávač, 3,5 mm jack, FM rádio (s RDS), A2DP, rozpoznávanie hudby,
ostatné 1: minimalizácia aplikácií, multitasking, internetový prehliadač, videohovor,
ostatné 2: prehliadač dokumentov, GPS, akcelerometer,
batéria: Li-Ion, 1 650 mAh,
výdrž: ???
SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

cena a dostupnosť: neznáma / prvý štvrťrok 2011,

Neobsahuje/nepodporuje:
xenónový blesk, aktívny kryt objektívu,

Softvérová verzia testovaného telefónu:
zatiaľ netestovaný,

Obsah balenia:
neznámy,




Samsung ešte oficiálne nestihol predstaviť očakávaného nástupcu smartfónu Galaxy S, no svetlo sveta už uzreli špecifikácie i produktová fotografia. Novinka sa pýši niekoľkými vylepšeniami, a síce dvojjadrovým procesorom s taktom 1 GHz, novou verziou operačného systému, bezkontaktným NFC, 1 GB pamäte RAM či 8-megapixelovým fotoaparátom s HD videom (1080p). Novinkou je i hrúbka zariadenia, ktorá dosahuje iba 8,49 milimetra! Pribudlo aj niekoľko zaujímavých funkcií ako Kies Air, teda online synchronizácia a bezdrôtový update telefónu, nové hlasové ovládanie, Google Voice Translation, 4 Huby či video chat. Ostatná výbava je takmer totožná s predchádzajúcim modelom. Zahŕňa podporu HSPA (24,4 Mbps / 5,76 Mbps), GPS, Wi-Fi, DLNA či 3,5 mm jacku a FM rádia s RDS.






Postrehy z Barcelony (Richard Hombauer):

Plastový zadný kryt má textúru odolnú voči odtlačkom, kov mi na Galaxy S nechýbal a nechýba mi ani tu. Galaxy Giorgio Armani je však oveľa solídnejší na prvý pohľad. Konektor microUSB je konečne v spodnej stene. Objektív fotoaparátu mierne vystupuje nad povrch zadnej steny a konečne má vedľa seba blesk. K dokonalosti mi tu chýba ešte spúšť fotoaparátu v bočnej stene. Pod tenkým zadným krytom som objavil otočený slot pre pamäťovú kartu smerom k batérii, a tak microSD vymeníte až po vybratí akumulátora. Nechápem, prečo tá zmena k horšiemu. Telefón je normálnou evolúciou predchodcu - mierne väčší displej s rovnakým rozlíšením, s o 20 % nižšou spotrebou energie a trošičku lepšími farbami (ťažko pozorovateľný rozdiel aj vedľa predchodcu), upravený dizajn, silnejší akumulátor... Operačný systém Android 2.3 je fajn. Samsung chvalabohu umiestňuje pod displej takmer vždy aspoň jedno hardvérové tlačidlo pre rozsvietenie displeja (kontrola času, zmeškaných udalostí, odblokovanie...), vedľa ktorého nájdete dve tradičné dotykové. Galaxy S2 je fajn, čakal som však krajší, inovatívnejší dizajn. Ako spokojný majiteľ Galaxy S však určite bude patriť k favoritom pre môj ďalší mobil. Kombinácia skvelého displeja, rýchlych reakcií a silného akumulátora je pre mňa veľmi dôležitá. Ak aj pre vás, budete nad Galaxy S II uvažovať určite aj vy. A konečne budem mať zase na mobile s dobrým fotoaparátom LED blesk. Ten ma zaujal viac než záznam FullHD videí, ktoré počas záznamu Galaxy S II žiaľ ani kontinuálne nezaostruje. Samsung Galaxy S II má konečne vyriešené aj bezpečnostné veci, Exchange ActiveSync a ďalšie biznis funkcie, ktoré množstvu firmám na Androide chýbalo.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára